Tko smo?

Ana Šimundža

M.Phil.

Međunarodne odnose diplomirala sam u Beču i magistrirala na Cambridgeu. Tamo se susrećem s kolegijima poput kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti te radom filozofskih klubova. Ideja o Humanei se rodila iz želje da takve prilike za razvoj vidim i u Hrvatskoj. 

Blaž Rebernjak

dr.sc.

Završio sam studij psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje trenutno i radim kao docent. Moj znanstveni interes leži u području emocija, posebno proučavanju individualnih razlika u emocionalnom funkcioniranju ljudi. Shodno tome sam i doktorirao na temu automatskog procesiranja afektivnih (emocionalnih) informacija. Bavim se i proučavanjem filma iz psihološke perspektive s naglaskom na automatskom doživljaju filmskog sadržaja.

Ana Brakus

mag.pol.

Diplomirala sam politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Godinama veći dio svojeg vremena ulažem u aktivno djelovanje na području manjinskih prava, kako prava žena, tako i LGBT zajednice. Nimalo planski, prije nekoliko godina otkrila sam da moju neutaživu žeđ za informacijama i promjenom, barem malo, gasi novinarstvo.

Dario Čepo

dr.sc.

Školovao sam se u Osijeku, Zagrebu i New Yorku. Svugdje je bilo drugačije i svugdje sam nešto novo naučio. No jedno je bilo konstanta: ako ne učite o društvu u kojem živite, drugi će vama lako upravljati. Stoga je važno razumjeti ljude, okolnosti, situacije i probleme u sustavu koji vas okružuje, da biste mogli graditi bolju budućnost, kako za sebe tako i za ostale članove društva.  Docent sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Mihael Kozina

dipl.psih

Trajno i iskreno sam zainteresiran za susrete s ljudima i ljudske odnose. Vodeći se svojim interesima završio sam studij psihologije i dobio nešto jasniju sliku o ljudskom ponašanju i doživljavanju. Nakon diplome nastavio sam se školovati za gestalt psihoterapeuta i pronašao jezik koji mi odgovara. Radim kao školski psiholog u V. gimnaziji u Zagrebu i kao savjetovatelj u Modusu-Centru za djecu, mlade i obitelj Društva za psihološku pomoć.

Antonio Zavada

dipl.teol.

Nakon desetljeća u televizijskim redakcijama još mi nije dosta. Prvo informativni program RTL-a, sada kablovski news kanal N1. Pratim nove tehnologije i politiku te sve ono između. Ako vam kažu da novinarstvo nije posao, već stil života – slobodno preokrenite očima. Studirao novinarstvo, završio teologiju. Jednom sam bio u križaljci. Ne lažem. Tvitam.

Vedran Horvat

M.A.

Iako sociolog, prvih pet godina radnog iskustva ”zaradio” sam kao novinar u Vjesniku koji je u meni probudio interes za sustavno bavljenje pitanjima zaštite okoliša i ljudskih prava. Zadnjih 15-ak godina moj aktivistički, politički i publicistički rad primarno je orijentiran na mogućnost života ljudi unutar planetarnih granica. Gotovo 11 godina vodio sam zagrebački ured Heinrich Böll Stiftunga, njemačke zelene političke fondacije, dok od sredine 2015. radim kao izvršni direktor Instituta za političku ekologiju u Zagrebu. U Humanei djelujem kao gostujući predavač.

Velibor Mačkić

dr.sc.

Docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, višestruko nagrađivani mladi znanstvenik i redoviti gost N1 televizije na kojoj tumači aktualne gospodarske izazove.

Kojim vrijednostima se vodimo?

humanizam

kritičko promišljanje

temeljna ljudska i građanska prava

otvorenost i uključivost

društvena solidarnost

aktivno građanstvo

realizam intelekta i optimizam volje

otpor spram netrpeljivosti i društvene nepravde

empatija

Kako (ne) pristupamo edukaciji?

ne obećajemo čuda

ne vjerujemo u recepte i instant rješenja

ne garantiramo odgovore

ali ćemo vam pomoći da ih sami nađete

ne prodajemo maglu

materija koju obrađujemo i metode kojima se služimo su znanstveno utemeljene i u skladu s vodećim programima ove vrste u svijetu

ne mislimo da sve znamo

uvažavamo bogatstvo perspektiva i potičemo kritičko preispitivanje kroz razgovor i raspravu

ne bavimo se pukim teoretiziranjem

svaka tema ima svoju praktičnu vrijednost za naše konkretne životne okolnosti i izazove

ne igramo na velike brojke

naše grupe su male tako da se možemo dobro upoznati i ugodno družiti

Zavirite u proces nastave...

novi ciklus počinje na jesen!

* moguće je uključivanje u aktualni ciklus