Tko smo?

Ana Šimundža

M.Phil.

Međunarodne odnose diplomirala sam u Beču i magistrirala na Cambridgeu. Tamo se susrećem s kolegijima poput kritičkog razmišljanja i medijske pismenosti te radom filozofskih klubova. Ideja o Humanei se rodila iz želje da takve prilike za razvoj vidim i u Hrvatskoj. 

Blaž Rebernjak

dr.sc.

Završio sam studij psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje trenutno i radim kao docent. Moj znanstveni interes leži u području emocija, posebno proučavanju individualnih razlika u emocionalnom funkcioniranju ljudi. Shodno tome sam i doktorirao na temu automatskog procesiranja afektivnih (emocionalnih) informacija. Bavim se i proučavanjem filma iz psihološke perspektive s naglaskom na automatskom doživljaju filmskog sadržaja.

Velibor Mačkić

dr.sc.

Docent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, višestruko nagrađivani mladi znanstvenik i redoviti gost N1 televizije na kojoj tumači aktualne gospodarske izazove.

Mihael Kozina

dipl.psih

Trajno i iskreno sam zainteresiran za susrete s ljudima i ljudske odnose. Vodeći se svojim interesima završio sam studij psihologije i dobio nešto jasniju sliku o ljudskom ponašanju i doživljavanju. Nakon diplome nastavio sam se školovati za gestalt psihoterapeuta i pronašao jezik koji mi odgovara. Radim kao školski psiholog u V. gimnaziji u Zagrebu i kao savjetovatelj u Modusu-Centru za djecu, mlade i obitelj Društva za psihološku pomoć.

Ana Brakus

mag.pol.

Diplomirala sam politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Godinama veći dio svojeg vremena ulažem u aktivno djelovanje na području manjinskih prava, kako prava žena, tako i LGBT zajednice. Nimalo planski, prije nekoliko godina otkrila sam da moju neutaživu žeđ za informacijama i promjenom, barem malo, gasi novinarstvo.

Antonio Zavada

dipl.teol.

Nakon desetljeća u televizijskim redakcijama još mi nije dosta. Prvo informativni program RTL-a, sada kablovski news kanal N1. Pratim nove tehnologije i politiku te sve ono između. Ako vam kažu da novinarstvo nije posao, već stil života – slobodno preokrenite očima. Studirao novinarstvo, završio teologiju. Jednom sam bio u križaljci. Ne lažem. Tvitam.

Dario Čepo

dr.sc.

Školovao sam se u Osijeku, Zagrebu i New Yorku. Svugdje je bilo drugačije i svugdje sam nešto novo naučio. No jedno je bilo konstanta: ako ne učite o društvu u kojem živite, drugi će vama lako upravljati. Stoga je važno razumjeti ljude, okolnosti, situacije i probleme u sustavu koji vas okružuje, da biste mogli graditi bolju budućnost, kako za sebe tako i za ostale članove društva.  Docent sam na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Vedran Horvat

M.A.

Iako sociolog, prvih pet godina radnog iskustva ”zaradio” sam kao novinar u Vjesniku koji je u meni probudio interes za sustavno bavljenje pitanjima zaštite okoliša i ljudskih prava. Zadnjih 15-ak godina moj aktivistički, politički i publicistički rad primarno je orijentiran na mogućnost života ljudi unutar planetarnih granica. Gotovo 11 godina vodio sam zagrebački ured Heinrich Böll Stiftunga, njemačke zelene političke fondacije, dok od sredine 2015. radim kao izvršni direktor Instituta za političku ekologiju u Zagrebu.

Andrijana Parić

M.A.

Imam više od 20 godina iskustva u razvoju civilnog društva, promicanju ljudskih prava i regionalnom razvoju u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji i Južnoj Africi. Magistrirala sam lokalni razvoj u tranzicijskim zemljama na Sveučilištu u Trentu, Italija. Pomogla sam korisnicima EU fondova u Hrvatskoj u više od tisuću projekata, a u posljednje vrijeme moj glavni fokus su digitalno savjetovanje i digitalne transformacije te design thinking metodologija rješavanja problema. Moje glavne strasti su male inicijative za održivu izgradnju zajednice s inovativnim pristupom i pionirskom snagom.

Kojim vrijednostima se vodimo?

humanizam

kritičko promišljanje

temeljna ljudska i građanska prava

otvorenost i uključivost

društvena solidarnost

aktivno građanstvo

realizam intelekta i optimizam volje

otpor spram netrpeljivosti i društvene nepravde

empatija

Nove besplatne radionice kreću u jesen 2019.!